Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Pressmeddelanden Visa alla 5 träffar

En resa för att se och förstå hungern

En resa för att se och förstå hungern

Pressmeddelanden   •   Maj 13, 2013 10:43 CEST

Gymnasisterna Felicia, Linnea och Simon ska snart ha sommarlov. Men först ger de sig ut på varsin resa till några av de fattigaste platserna på jorden. Där ska de lära sig mer om hunger, undernäring och svält. Dokumentärserien Se hungern sänds i SVT1 den 22, 23 och 29 maj, och är en av UR:s insatser för Hungerhjälpen.

Tv-premiär för Jens Assurs A Society

Tv-premiär för Jens Assurs A Society

Pressmeddelanden   •   Apr 16, 2013 10:48 CEST

UR är först ut med att sända Jens Assurs angelägna kortfilm A Society. Filmen handlar om elva flyktingar som i väntan, på väg mot det okända, tvingas leva tillsammans instängda i en container. Filmen sänds i SVT1 den 24 april kl. 22.40 och därefter finns den i UR Play.

Det handlar om allas rätt till kunskap

Pressmeddelanden   •   Mar 01, 2013 07:02 CET

I dag lämnar UR in sitt budgetunderlag för 2014–2019 till kulturdepartementet enligt public serviceutredningens förslag. Genom ökade medel kan UR stärka utbildning och folkbildning i samhället. Ett tjugotal ledande företrädare för utbildning och folkbildning, bibliotek och folkrörelser föreslår tillsammans med UR en kunskapsreform i en debattartikel i Dagens Nyheter.

UR lyfter tillgänglighetsfrågor med tema barn, unga och normalitet

UR lyfter tillgänglighetsfrågor med tema barn, unga och normalitet

Pressmeddelanden   •   Sep 24, 2012 10:51 CEST

Barn, unga och normalitet är årets tema på Handikappförbundens och public services årligen återkommande tillgänglighetsdag. I år, den 5 oktober, står UR som värd och bjuder på ett fullödigt program.

Bilder 1 träff

TV-premiär för Jens Assurs A Society

TV-premiär för Jens Assur...

UR visar Jens Assurs film A Society, där elva människor på flykt tvingas att försöka skapa en fungerande gemenskap instängda i en contain...

Licens © All rights reserved (nedladdning tillåten)
Fotograf/Källa © Foto: Studio Jens Assur/UR
Ladda ner
Storlek

336 KB • 1281 x 720 px