Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

UR skapar en ny utbudsledning

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2018 13:23 CET

UR är en digital kanal för kunskap och lärande. Det behöver vi förtydliga, säger Sofia Wadensjö Karén, vd för UR, som nu rekryterar till flera nya spännande tjänster. Foto: Jann Lipka/UR

Vid årsskiftet sjösätter UR en ny utbudsledning och rekryterar nu till ett flertal spännande tjänster. Den nya ledningen ska bland annat fokusera på att anpassa UR:s utbud till en allt mer digitaliserad mediekonsumtion.

Sveriges Utbildningsradio (UR) genomför just nu justeringar av UR:s organisationsstruktur för att skapa ett än större fokus på verksamheten samt för att anpassa UR:s utbud till en mer digital mediekonsumtion.

– UR är en digital kanal för kunskap och lärande. Det behöver vi förtydliga – både i vårt interna arbete men även gentemot användarna, säger Sofia Wadensjö Karén, vd för UR.

– Det som tydligast skiljer oss från alla andra medier är att vårt syfte inte är tittandet och lyssnandet i sig, utan att innehållet ska hjälpa användarna att bygga en bestående kunskap. Vi har så mycket spännande tankar framåt kring detta – utifrån ett otroligt meningsfullt uppdrag. Därför känns det roligt att fler vassa personer får möjligheten att komma till oss, fortsätter Sofia Wadensjö Karén.

Uppgifter för den nya utbudsledningen är såväl förhöjd kvalitet på produktionsprocessen som ökat fokus på UR:s viktiga uppdrag. Dessutom ska UR göras ännu mer relevant i ett digitaliserad medielandskap.

– Några av de spännande tjänster som vi rekryterar till i samband med detta är bland annat en digital utvecklingschef, en produktionschef och en programchef, säger Sofia Wadensjö Karén.

OM UR

Sveriges Utbildningsradio, UR är ett public servicebolag som ska göra skillnad i människors lärande.
UR gör tv- och radioprogram som finns på UR Play, UR Skola och sänds via SVT:s och SR:s kanaler. UR driver också Kunskapskanalen tillsammans med SVT.
UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.