Gå direkt till innehåll
UR-serien Idrottens himmel och helvete kammar hem pris

Pressmeddelande -

UR-serien Idrottens himmel och helvete kammar hem pris

I dag belönas producenten Niklas Hyland med Barnidrottspriset 2014 för UR-serien Idrottens himmel och helvete. ”Vi har fyllt ett tomrum”, säger Niklas. I början på nästa år sänds en ny säsong.

UR:s tv-serie Idrottens himmel och helvete väckte stor uppmärksamhet när den sändes tidigare i år. Producent Niklas Hyland, som i serien lyft både positiva och negativa aspekter av dagens barn- och ungdomsidrott, har nu vunnit Svenska Barnidrottspriset.

– Det känns väldigt roligt att belönas på det här viset. Vi har uppenbarligen fyllt ett tomrum och det ger ny kraft till de nya program som vi jobbar med nu, säger Niklas Hyland.

Säsong två av Idrottens himmel och helvete kommer att ha premiär i början av 2015.

– UR fortsätter med den här satsningen för att ge mod, kraft och inspiration till alla ideella idrottsledare, föräldrar och till alla barn och ungdomar i alla idrottsföreningar runt om i Sverige, säger Per Johansson, projektledare på UR.

Det Svenska Barnidrottspriset delas ut av Nätverket Svensk Barn- och ungdomsidrott. Det ges till personer, klubbar, kommuner eller andra aktörer som på ett inspirerande sätt stått upp för barns rättigheter inom idrotten, eller som i konkret handling bedrivit verksamhet som kan inspirera andra.

Ämnen


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72