Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

UR sänder vinnarfilmen Jag är Dublin

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2015 15:06 CET

Dokumentärfilmen Jag är Dublin, där UR är samproducent, vann i lördags Tempo Documentary Award. Filmen visar hur EU:s Dublinförordning påverkar människor på flykt och sänds av UR i Kunskapskanalen senare under våren.

Jag är Dublin ingår även i UR Internationals samarbete med Kulturhuset och kommer att visas där den 28/4 med tillfälle för fördjupande samtal efteråt.

Det prestigefyllda priset delades under avslutningsfesten för Sveriges största dokumentärfilmsfestival, Tempo dokumentärfestival. Huvudproducenten är Story AB. Samproducenter är UR, Svenska Filminstitutet och Konstnärsnämnden. Filmskapare är David Aronowitsch, Ahmed Abdullahi, Anna Persson och Sharmarke Binyusuf.

Juryns motivering:

En film om en ung människas kamp för att överleva. På ett unikt sätt tillåts huvudpersonen bli en aktiv del i skapandet av sin egen historia. Genom filmen tydliggörs ett brutalt system som förstör så mångas liv. Ahmed är bara en av de hundratusentals – som alla är Dublin.

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se