Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

UR:s serie om adopterade barn bästa dokumentär

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2013 13:03 CEST

UR:s Vi kom från överallt är en tv-serie för och med adopterade barn där barn öppenhjärtigt berättar om hur det känns att vara adopterad. Under lördagskvällen utsågs den till bästa dokumentärserie under Nordiska barnmediefestivalen i danska Ebeltoft.

Sverige är det land i världen som adopterar flest barn per invånare. Alla dessa barn har sin egen berättelse, ofta omgiven av starka känslor, tankar och funderingar kring identitet. I UR:s serie Vi kom från överallt får vi höra barnens egna historier. Igår kväll vann serien kategorin Non-fiction för 7-12-åringar.

– Det känns fantastiskt att UR återigen uppmärksammas och belönas för att vi tar upp ämnen som inte är så vanliga inom barntelevisionen. I det här fallet barns tankar om vara adopterad, säger Ami Malmros, programchef för UR:s barn- och ungdomsredaktion. 

Årets upplaga av Nordiska barnmediefestivalen inleddes 22 maj och avslutas idag 26 maj. Tanken med festivalen är att dialog, mångfald och samverkan möjliggör bättre idéer och bättre produktioner för nordiska barn.


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se