Gå direkt till innehåll
UR:s programarkiv öppnas för alla lärare, elever och studenter

Pressmeddelande -

UR:s programarkiv öppnas för alla lärare, elever och studenter

Regeringen föreslår i dagens budgetproposition att ge UR en särskild tilldelning på 32 miljoner kronor för att kunna tillgängliggöra utbildningsprogrammen fritt för alla. Därmed har UR fått fullt stöd av regeringen för sin begäran om medel för att ”befria utbildningsprogrammen”.
 
- Det här är ett oerhört glädjande besked som ger oss möjlighet att starta upp arbetet med att befria utbildningsprogrammen, kommenterar UR:s Vd Erik Fichtelius regeringens budgetförslag.
 
- Vi har nu möjlighet att tillgängliggöra vårt unika utbildningsarkiv till nytta för miljoner elever och studenter i allt från förskola till universitet.  Nu kan skolans miljardinvesteringar i ny teknik matchas av ett unikt svenskt programutbud till skolornas datorsatsningar och interaktiva skrivtavlor. Det underlättar dessutom för mindre utbildningsentreprenörer och förlag att förnya och bredda sitt utbud.
 
- Regeringen har lyssnat till lärarnas och elevernas behov, och värnar uppenbarligen ett av kärnuppdragen i public service, att erbjuda bildning och utbildning, säger Erik Fichtelius.
 

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

PERNILLA ANGELIN Presschef
Kommunikationsavdelningen
Kunskapshuset, Oxenstiernsgatan 34, 105 10 Stockholm  
TEL: 08 - 784 440 55 0708- 41 56 00  E-POST: pernilla.angelin@ur.se 
www.ur.se www.ur.se/play

Ämnen

Kategorier


OM UR

UR är en digital kanal för kunskap och lärande med uppgift att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Sveriges Utbildningsradio, UR är ett oberoende och självständigt public service-bolag som genom kunskap vill bidra till samhället.

www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00