Gå direkt till innehåll
UR:s De obekväma och Diktatorn till Input i Tokyo

Pressmeddelande -

UR:s De obekväma och Diktatorn till Input i Tokyo

UR:s De obekväma och Diktatorn visas på den stora public service-konferensen Input i Tokyo i mitten av maj.

Avsnittet med Sebbe Staxx i UR:s serie De obekväma ingår i en session med rubriken The fucking, fucked up, fucking generation som handlar om vad public service kan göra för att nå ungdomar.

– Sebbe Stakset från Kartellen riktar skarp kritik mot sagolandet Sverige. Han skräder inte orden och berättar naket om sin syn på klass och livet i förorten. Vi jobbade medvetet med starka scener och kontroversiella uttalanden för att nå den unga publiken, säger UR:s projektledare Sofia Eriksson. Det ska bli intressant hur public service-kollegor från hela världen ser på detta sätt att berätta om vår samtid och om de tycker det är ett lyckat sätt att nå unga, som generellt sviker public service.

Realityserien Diktatorn visas i kategorin Tailor made for Input, till vilken särskilt banbrytande program valts ut. I Diktatorn har åtta unga personer valt att kliva in i ett diktatoriskt samhälle med strikta regler och stora begränsningar. Seriens syfte är att öka förståelsen för demokratins värde bland unga människor.

Till konferensen Input nominerar public service-bolagen sina starkaste program, och därefter görs ett urval. Syftet med visningarna är att ge deltagarna möjlighet att diskutera produktioner som på något sätt bryter ny mark. En av moderatorerna är UR:s Anna Birgersson-Dahlberg, chef för UR International. 

Titta på De obekväma: Sebbe Staxx i UR Play >

Titta på Diktatorn i UR Play >

Läs mer om Input >

Ämnen

Taggar


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72