Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

UR nominerat till fem Prix Europa

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2012 15:37 CEST

UR-produktionerna Extreme places with Björnulf, Pop och politik, Fatta katastrofen, Barnaministeriet och Mustafa och stormen har blivit nominerade till Prix Europa.

Extreme places with Björnulf är nominerat i kategorin TV Fiction. Serien skildrar den självupptagne naturfilmaren Björnulf Egeland och hans oerfarne fotograf Tomas. Tillsammans reser till de världens mest extrema platser. Serien nominerades nyligen till tv-priset Kristallen.

Sveriges bästa musikprogram, det vill säga UR:s Pop och politik, har nominerats i klassen Radio Market Place of Innovation.  I  Pop och politik blandas oförglömliga historier med viktiga samhällsskildrande musikdiskussioner.

Mustafa och stormen är en radioversion av Jöns Mellgrens bilderbok med samma namn. Läser gör Titiyo. Sami och Nassim Al Fakir spelar två av rollerna och de står även för musiken. Mustafa och stormen i är nominerat i kategorin Radio Fiction.

Fatta katastrofen är ett webbaserat koncept som utgår från ett fiktivt äventyr. En tropisk orkan har drabbat ett samhälle. Deltagarna kastas in i ett drama där de med hjälp av kunskap i kemi, biologi, fysik och teknik ska rädda de nödställda. Konceptet är nominerat i kategorin Online.

I Barnaministeriets avsnitt Att få ett syskon möter vi åttaårige Chris som ska bli storebror. Vi följer med honom under de sista veckorna innan förlossningen - en känslosam tid fylld av frågor, glädje och tvivel. Programmet är nominerat i kategorin Radio Documentary.

Prix Europa är Europas största festival för produktioner inom tv, radio och internet. Festivalen hålls i Berlin 20-27 oktober.

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se