Gå direkt till innehåll
UR lanserar ny UR Play

Pressmeddelande -

UR lanserar ny UR Play

Upptäck, upplev och lär dig något nytt. Politik, kärlek, medicin, geografi, modebonanza. Musik, historia och vetenskap. UR Play ger skarpsinnig kunskap som berör, överraskar och förändrar. Nu med bättre användarupplevelse.

– UR Play är framtagen för alla som vill lyssna och titta på radio- och tv-program med stort kunskapsinnehåll. Där finns allt från intressanta föreläsningar till spännande kunskapsdokumentärer. UR Play är ett viktigt komplement till UR:s sändningar och främjar det livslånga lärandet, säger UR:s vd Erik Fichtelius.

Det är ny design och känsla, men den stora förändringen ligger i funktionaliteten och vad den ger besökarna. Ett mer utvecklat menyval med fler ingångar till UR:s program gör det enklare för besökaren att upptäcka både det breda och det smala i utbudet. Kunskapsorienterade fördjupningar kring aktuella samhällsfrågor är en annan nyhet, liksom möjligheten att med kommentarer och länkar dela med sig av sin kunskap kring ett ämne. Sajten är anpassad för dator, mobil och läsplatta. 

– Vi har utgått från UR:s unika innehåll och vi har tänkt bortom de traditionella Playtjänsterna, säger projektledaren Sara Johannesson som hoppas att nya UR Play väcker en nyfikenhet som gör att besökaren vill botanisera, upptäcka och ta till sig ny kunskap.

urplay.se


Trailern är framtagen av Bond Street film Stockholm.

För intervjuer och mer information kontakta Karoline Malitzki.

Ämnen

Kategorier


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72