Gå direkt till innehåll
​UR kommenterar direktiven till Public Service-kommittén

Pressmeddelande -

​UR kommenterar direktiven till Public Service-kommittén

Idag fattade regeringen beslut om direktiven till Public Service-kommittén.

UR ser fram emot konstruktiva diskussioner med utredningen om hur UR:s särskilda roll inom utbildningen och folkbildningen kan utvecklas framöver.

  • Det är väldigt bra att Public service-kommittén nu ska fokusera på att hitta en modern långsiktigt hållbar reglering så att UR:s pedagogiska berättande och utbud av utbildningsprogram ännu bättre kan nå sina målgrupper på de plattformar de själva använder.

- Genom att tillgängliggöra UR:s utbildningsutbud med hög kunskapsdensitet även för allmänheten bidrar UR till folkbildningen och det livslånga lärandet, säger UR:s vd Christel Tholse Willers.

Som ett oberoende och självständigt public service-bolag hoppas UR nu kunna stärka sin unika roll inom utbildningsområdet. Att göra skillnad i människors lärande och bidra till att öka kunskapen för alla är viktigare än någonsin.

För intervjuförfrågningar kontakta:

Cecilia Roos, strategichef 0730-567149 eller cecilia.roos@ur.se

Ämnen


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00