Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

UR blir partner för Bokmässan 2019

UR blir exklusiv mediepartner för Bokmässans tema Med(ie)vetenhet, det som också kallas medie- och informationskunnighet (MIK), under 2019 års mässa i Göteborg.

- Som den centrala MIK-aktör UR är kan vi verkligen göra skillnad i människors förmåga att hantera och analysera olika typer av information. Vi arbetar ständigt för att vår publik ska stå rustad i mötet med en alltmer komplicerad tillvaro när det gäller information och media. Med nästa års bokmässa i sikte kommer vi att ytterligare förstärka och förtydliga vår MIK-satsning, säger Sofia Wadensjö Karén, vd för Sveriges Utbildningsradio (UR).

Under årets bokmässa har UR spelat in närmare 90 seminarier, som finns tillgängliga på UR Play inom kort.

Nu påbörjas planeringen för UR:s medverkan och bidrag till nästa års bokmässa. Målet är att bidra med UR:s gedigna erfarenhet på området men också att partnerskapet ska öppna upp för ökad samverkan med andra, och för UR nya, aktörer.

- UR har jobbat med medie- och informationskunnighet i många år så vi vet att de stora utmaningarna bland unga handlar om att skapa källtillit. Det är gruppen föräldrar och vuxna som behöver lära sig källkritik. Det går fort i dagens mediesamhälle och som medieaktör med kunskap i fokus kan UR bidra till verklig förändring i människors lärande, säger Sofia Wadensjö Karén.

Ämnen


OM UR

Sveriges Utbildningsradio, UR är ett public servicebolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR gör tv- och radioprogram som finns på UR Play, UR Skola och sänds via SVT:s och SR:s kanaler. UR driver också Kunskapskanalen tillsammans med SVT. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00