Gå direkt till innehåll
Två UR-produktioner till Input

Pressmeddelande -

Två UR-produktioner till Input

UR:s ungdomsproduktioner Sexualbrott och Fatta katastrofen har blivit utvalda för visning på Input, världens största public service-konferens.

Nu är det klart att två av UR:s ungdomsproduktioner kommer att visas på Input, en konferens dit public service-bolagen nominerar sina bästa program. De produktioner som utmärker sig väljs ut för visning. Syftet med visningarna är att ge deltagarna möjlighet att diskutera produktioner som på något
sätt bryter ny mark.

Avsnittet Sexualbrott från Justitia, UR:s serie om ungdomsbrott, visas i kategorin Bryta gränser.

– Det är ett ungdomsprogram vars innehåll är okontroversiellt i Sverige men som tveklöst kommer väcka debatt under konferensen, säger redaktionschefen Ulrika Arlert. Programmet skildrar dels ett autentiskt rättsfall där ord står mot ord och dels en våldtäkt i en homosexuell relation. I många av de länder som medverkar under konferensen är sexualbrott tabubelagt, särskilt när det rör sig om två personer av samma kön.

Fatta katastrofen, som kvalat in till kategorin Crossmedia, är ett webbäventyr för högstadiet. En orkan har drabbat ett samhälle och eleverna kastas in i ett drama där de med hjälp av kunskap i kemi, biologi, fysik och teknik ska rädda de nödställda. Kunskapen de behöver för att lösa uppdragen hämtar de från tv-reportage, intervjuer, nyhetssändningar, löpsedlar och webbsidor. Utgångspunkten för Fatta katastrofen är att man med genom spelifierat lärande och utmaningar som skulle kunna vara verkliga ska väcka högstadieungdomars engagemang för kemi, biologi, fysik och teknik.

Årets Input-konferens äger rum i El Salvador 5 – 9 maj.

Ämnen

Taggar


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00

Relaterat material