Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Två nya ledamöter nominerade till UR:s styrelse

Universitetslektorn Liselotte Englund och universitetsrektorn Stephen Hwang har nominerats som styrelseledamöter till UR:s styrelse. Dessutom nomineras Metrogrundaren Monica Lindstedt till SVT:s styrelse och ordföranden för dagstidningarnas världsorganisation Tomas Brunegård föreslås för Sveriges Radios styrelse.

Idag beslutade Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR att nominera nya styrelseledamöter till public service-bolagens styrelser. Som nya ledamöter för UR:s styrelse föreslogs Liselotte Englund och Stephen Hwang. Båda har en gedigen akademisk bakgrund.

Liselotte Englund är universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Karlstad universitet och har en bakgrund inom public service. Bland annat som redaktör och programledare på SR.

Stephen Hwang är professor i teoretisk fysik och rektor för Linnéuniversitet och har en lång bakgrund inom universitets- och forskningsvärlden.

Utnämnandet sker vid bolagens årstämmor den 13 april 2015. Ledamöterna väljs för ett år framåt.

Ämnen

Kategorier


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Kontakter

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00