Gå direkt till innehåll
UR:s reailty-serie Zero Impact är nominerad till Prix Europa.
UR:s reailty-serie Zero Impact är nominerad till Prix Europa.

Pressmeddelande -

Tre nomineringar för UR i Prix Europa

UR har sammanlagt tre nominerade produktioner i den prestigefyllda tävlingen Prix Europa, det blev klart tidigare idag. De nominerade är radiodramat Säljungfrun, podden NPF-podden och realityserien Zero Impact. 

Prix Europa är en tävling som varje år belönar det bästa inom radio, tv och onlineproduktioner. I årets Prix Europa har UR fått hela tre nomineringar för tre olika produktioner. 

I NPF-podden svarar psykologen Bo Hejlskov Elvén och logopeden Ulrika Aspeflo på frågor och ger handledning om hur en kan hjälpa barn med särskilda behov. Podden är utvecklad i nära samarbete med föräldrar och pedagoger och har fått ett enormt gensvar från målgruppen. Producerar podden gör Lovisa Haag, projektledare är Antonio de la Cruz. NPF-podden är nominerad i kategorin Digital Audio Category. 

Reality-serien Zero Impact skildrar en av vår tids största utmaningar: klimatförändringarna - men på ett helt nytt sätt. I serien utmanar Özz Nujen fyra familjer att byta livsstil och förändra sin vardag under 30 dagar. Målet är att sänka koldioxidutsläppen och minska klimatpåverkan. Men först ger sig familjerna ut på en resa de sent kommer att glömma. Producent är Maria Bertell och projektledare Camilla Johansson. Serien är nominerad i kategorin TV Current Affairs.

Säljungfrun är ett radiodrama för barn. Den handlar om Krakki vars mamma bär på en stor hemlighet: hon är egentligen säljungfrun Selkie. Dramat bygger på en uråldrig myt och saga som berättas över hela norra Europa. Medverkar gör bland andra Steve KratzJohanna Tedros och Elis Lindsten. Manus av Johanna Langhorst och regi av Manuel Cubas. Projektledare var Tove Jonstoij. Dramat är nominerat i kategorin Radio Fiction. 

Prix Europa äger rum i Berlin 14-20 oktober. 

Ämnen


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00

Relaterat innehåll