Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Sex och lust i UR:s Youtube-kanal Tänk till

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2015 07:45 CEST

I sommar blir det fullt fokus på sex och lust i UR:s Youtube-kanal Tänk till. UR har tillsammans med UMO.se efterlyst ungas lustfyllda berättelser och illustrerat fem av dessa. Samtidigt publicerar Tänk Till 100 frågor kring sex och kroppen som besvaras av olika sexologer. Den första sexnovellen har premiär idag den 10 juni.

Mina bröstvårtor har svullnat, varför? Jag vill bli kallad för hen i skolan – vem pratar jag med? Jag känner ingen sexlust, är det fel på mig? Under fem veckor i sommar får unga svar på sina frågor om sex, kroppen och lust i UR:s YouTube-kanal Tänk till. Sexfrågorna varvas med fem illustreringar av de berättelser som unga har skickat in till UR via UMO under våren.

– Vi vill ge unga lustfyllda berättelser som är deras egna och inte skapade av vuxna. Vi vill även sprida kunskap om sex och kroppen och vi har med detta projekt utökat vår frågebank på temat. Vi hoppas också kunna uppmuntra till eget skrivande och berättande, säger Sofia Eriksson, projektledare på UR.

Den första novellen, ”Selma och jag”, har premiär idag på Tänk till.

Frågor och svar publiceras varje torsdag på Tänk tills Youtube-kanal med start imorgon.

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se