Gå direkt till innehåll
I den nya tv-serien Superungar möter Måns Möller barn med diagnoser som adhd, autism och tvångssyndrom.
I den nya tv-serien Superungar möter Måns Möller barn med diagnoser som adhd, autism och tvångssyndrom.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Förhandsvisning av ny svensk tv-serie

Välkomna till pressvisning av Superungar, en ny svensk tv-serie som följer barnfamiljer som lever med diagnoser som adhd, Asperger och autism.

Programledaren Måns Möller och producenten Samantha Coard, som båda också är föräldrar till barn med autism och adhd, berättar om programmet.

Oliver, 10 år, och hans föräldrar som medverkar i serien finns på plats.

Förhandsvisning

Tid: Onsdag den 3 oktober kl 09:00 (frukost från 08:30)

Plats: GT30, Grev Turegatan 30, Stockholm

Program

08:30 Frukost

09:00 Superungars projektledare Katja Troell hälsar välkommen, producent Samantha Coard och programledare Måns Möller berättar om programmet

09.15 Förhandsvisning

09:45 Tid för intervjuer, frågor och fotografering

OSA: senast 1 oktober till maria.almstrom@ur.se


Sveriges Utbildningsradio (UR) ger i det nya programmet Superungar en unik inblick i den stress och påfrestning som är vardag för många människor i Sverige. Med adhd, autism eller andra neuropsykiatriska diagnoser blir många saker i vardagen svårare att hantera.

Superungar handlar om föräldrarnas oro och kärleksfulla kamp. Och om barnens otroliga insikter och livsvisdom.

I programmet möter vi Alicia 14 år från Linköping som har ADHD, Asperger och stora sömnsvårigheter, Oliver 10 år från Stockholm som har ADHD, trotssyndrom och problem att hitta ro i en aktivitet, Elmie 13 år från Stockholm som har autism och extremt svårt att komma upp på morgonen, vi möter också bröderna Gabriel och Jacob, 11 och 9 år, båda med ADHD och avsaknad av impulskontroll som skapar mycket bråk i vardagen, Elsa 13 år från Linköping med ADHD, Asperger och svårigheter att uppfatta tid, Liam 11 år från Västerås med autism, en utvecklingsstörning och i programmet upptäcks även DCD som gör det extra svårt för Liam att uppfylla sin dröm att lära sig cykla.

I varje avsnitt av Superungar tar sig experter an familjerna och hjälper barnen med deras specifika problem. Medverkar gör stjärnnamn som Bo Hejlskov, psykolog, Renata Chlumska, äventyrare, Anders Hansen, överläkare i psykologi, Christopher Gillberg, professor och överläkare i barn- och ungdomspsykiatri, Ulrika Myhr, leg. sjukgymnast och barnspecialist, Christer Skoog, f d landslagstränare, Ebba Almsenius, logoped, och Örjan Swahn, psykolog.

Superungar har premiär den 25 oktober i SVT1.

Ämnen


OM UR

Sveriges Utbildningsradio är ett public servicebolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR gör radio- och tv-program som finns på UR Play, UR Skola och sänds via SVT:s och SR:s kanaler. UR driver också Kunskapskanalen tillsammans med SVT. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00