Gå direkt till innehåll
PBS sänder UR:s Bilderna som förändrade vetenskapen

Pressmeddelande -

PBS sänder UR:s Bilderna som förändrade vetenskapen

UR:s tv-serie Bilderna som förändrade vetenskapen ska sändas av amerikanska PBS och har internationell premiär den 26 mars.

Bilderna som förändrade vetenskapen återberättar några av vetenskapshistoriens mest avgörande ögonblick. PBS som sänder UR:s serie för en internationell publik är en av världens största distributörer av tv med kunskapsfokus. Det engelska namnet på serien är Shocking Exposures.

– Det känns fruktansvärt roligt att våra serier håller internationell klass och att de sprids till så väldigt många fler, säger seriens producent Magnus Sjöström.

I Bilderna som förändrade vetenskapen porträtteras bland annat bilder som på olika sätt förändrat vår syn av den yttre världen. Bland dessa finns det ikoniska fotot från månens yta, bilden som bekräftade Einsteins relativitetsteori och Kopernikus diagram över solsystemet. Liksom världskartan som fick det spanska kungahuset att finansiera Columbus expedition västerut.

Se trailern här.

Ämnen


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00