Gå direkt till innehåll
Panelsamtal om digitala klassrummet

Pressmeddelande -

Panelsamtal om digitala klassrummet

Boken "… om detta må ni berätta ..." har spridits i nästan 1,5 miljoner exemplar och varit av stor betydelse för kunskapen om Förintelsen. Nu kommer e-boken, och den 21 maj presenterar Forum för levande historia och UR demoversionen. Då blir det också panelsamtal om det digitala klassrummet.

Boken "...om detta må ni berätta...", som gavs ut för första gången för 15 år sedan, är mycket uppskattad. Den används både som diskussions- och resursmaterial i historieundervisningen och andra ämnen. Med hjälp av djupintervjuer med lärare har Forum för levande historia undersökt hur boken kan utvecklas för att passa in i det digitala klassrummet. Önskemålen har framför allt handlat om att komplettera boken med rörligt bildmaterial och att anpassa den för olika lärstilar.

Nu kommer e-bokversionen som är anpassad för klassrummet, och UR bidrar med rörligt bildmaterial och ljudmaterial.

Den 21 maj presenteras en demoversion av e-boken i samband med ett panelsamtal om det digitala klassrummet.

Lyssna till Elza Dunkels, fil dr i pedagogiskt arbete, som forskat om ungas nätanvändning, Peter Karlberg, expert på användning av it i skolan från Skolverket och våra mediepedagoger, som visar hur materialet kan användas i skolan. Även UR:s vd Erik Fichtelius och Eskil Franck, chef för Forum för levande historia, deltar.

Tid: Tisdag 21 maj kl. 15.00-17.00.

Plats: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10 i Gamla Stan, Stockholm.

Vill du närvara under dagen? Hör gärna av dig till pressansvarig, Karoline Malitzki.

Ämnen


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Relaterat material