Gå direkt till innehåll
Öppensinnade radioserier om sex från UR

Pressmeddelande -

Öppensinnade radioserier om sex från UR

Sexualitet är en tillgång och en resurs i människors liv, en källa till lyckliga stunder. I sommar bjuder UR på två öppensinnade radioserier om sex.  I sängen med Anna i P4 och Bildningsbyrån – sex i P1. Serierna startar 23 juni och 24 juni.

I radioserien I sängen med Anna tar sig journalisten Anna Hammarén hem till singlar och par för att höra dem berätta om sitt kärleksliv. Anna väjer inte för intima detaljer om det sexuella uppvaknandet, första kyssen, onani, och vägen till en sexuell identitet. Hon träffar 88-åriga Erica som har ett långt och erotiskt liv bakom sig och som på ålderns höst får tillfredsställa sig själv när männen i hennes egen ålder har problem med potensen. Anna träffar också Eva-Lena och Anders, som levt ihop i 20 år, Veronica som är förlamad från midjan och neråt men ändå njuter när hon har sex med Conny. Aredeshir som har en distansrelation med Hakan i Tyskland, berättar bland annat om hur de håller igång sexlivet med webbsex. Och Krister, Julia, Andreas och Sofie förklarar hur de pusslar för att få ihop sina polyamorösa relationer och om den obefintliga svartsjukan.

SÄNDNING: varje söndagsmorgon hela sommaren i P4, med start söndagen den 23 juni kl. 07.03.

Bildningsbyrån – sex sätter ord på vad sex kan handla om och ställer frågan: Varför gör vi som vi gör? Olika personer berättar om sina egna sexuella erfarenheter. Tonåringar pratar om sin sexdebut och syn på sexundervisningen. Den polyamorösa brevbäraren berättar om sina parallella relationer och om att vilja ha sex varje dag. Du träffar kvinnor som letar efter G-punkten på ett sex-homeparty och många andra.

I varje program medverkar dessutom sexologer och andra experter som ger oss kunskap om hur vi kan nå fram till vår fulla sexuella kapacitet.

SÄNDNING: från måndagen den 24 juni, fyra dagar i veckan i tre veckor kl. 11.03 och 20.03 i P1. 

Ämnen

Kategorier


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72