Gå direkt till innehåll
Miffo-tv möter makten

Pressmeddelande -

Miffo-tv möter makten

I augusti träffar Miffo-tv makten inför valet. Det blir åtta unika intervjuer med toppolitiker från Sveriges alla riksdagspartier. Först ut att gästa studion är Miljöpartiets Åsa Romson och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Under två veckor möter programledarna Nancy Delic, Sophia Bergman och Balint Marton Sveriges alla riksdagspartier i UR:s hyllade Miffo-tv. Fem partiledare och tre ministrar frågas ut på ett sätt vi inte är vana vid att se toppolitiker.

– Vi är rakt på sak och ställer de frågor vi själva vill. Att vi kunde sätta dem på plats var bäst tycker jag, säger programledaren Sophia Bergman.

Först på tur står Jimmie Åkesson från Sverigedemokraterna och Miljöpartiets Åsa Romson. Det blir sakfrågor på Miffo-tv:s eget vis, samt en rolig men svår utmaning för varje gäst.

– Utvecklingsstörda tillhör en maktlös grupp i samhället, men nu träffar våra programledare eliten och ställer sina vassa frågor, säger Matz Lundin, producent och projektledare på UR.

Det här blir talkshowens tredje säsong. Programmet har tidigare tagit pulsen på bl a Måns Zelmerlöw, Lotta Bromé och Petter om ämnen som drömmar och att hitta sig själv.

Miffo-tv:s koncept kommer från prisbelönta Mifforadio och är världsunikt - aldrig tidigare hade programledare med utvecklingsstörning lett ett stort rikssänt program i TV.

Seriestart: Måndag 4 augusti 20.30 SVT2

I de kommande programmen:

4/8
Åsa Romson, språkrör Miljöpartiet
Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna

7/8
Jan Björklund, partiledare Folkpartiet
Lena Ek, miljöminister Centerpartiet

11/8
Jonas Sjöstedt, partiledare Vänsterpartiet
Maria Larsson, barn- och äldreminister Kristdemokraterna

14/8
Stefan Löfven, partiledare Socialdemokraterna
Beatrice Ask, justitieminister Moderaterna


Presskontakt:
Malin Nyberg
malin.nyberg@ur.se
+46 (0)73 712 44 32 

Ämnen

Taggar


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00

Relaterat material