Gå direkt till innehåll
Lyxigt kändismys i nya Miffo-tv talkshow

Pressmeddelande -

Lyxigt kändismys i nya Miffo-tv talkshow

Nu tar Sophia Bergman, Claes-Erik Sivre och Balint Marton från Mifforadio steget in i tv-världen. I UR:s Miffo-tv talkshow bjuder de på roliga och tänkvärda möten när de pratar om små och stora livsfrågor med bland andra Titiyo, Mark Levengood, Måns Zelmerlöw och Susanna Alakoski. Husartist är Marit Bergman. I Miffo-tv talkshow framför hon för första gången sina nyskrivna svenska låtar i tv. Premiär 28 augusti i SVT2 kl. 20.30. 

Det bjuds på öppenhjärtiga och avväpnande samtal om smått och stort i livet. Gästerna delar med sig av personliga reflektioner och tankar.

 – De öppnar sig på ett sätt som jag aldrig varit med om i andra program. Programledarna är grymma på att få folk att prata, säger Matz Lundin, producent och projektledare.

Samtalen utgår alltid från ett tema som programledarna själva har erfarenheter av. Med Titiyo och Mark Levengood pratar de om vad som är bra och dåligt med ensamhet.

– När alla andra är tillsammans med sina respektive och jag sitter där alldeles själv, då kan jag känna mig ensam, berättar Titiyo i premiärprogrammet.

Med Gudrun Schyman och Susanna Alakoski pratar programledarna om makt och med Magnus Betnér och Amelia Adamo kretsar samtalet kring ursprung. Leif Andrée och Carolina Klüft delar med sig av sina tankar om mod.

Husartisten Marit Bergman är alltid med i studion. För första gången har hon skrivit låtar på svenska och i Miffo-tv talkshow framför hon dessa för allra första gången i tv. Därtill gör hon egna versioner av andra artisters låtar. Gängets egen butler är också en stående karaktär som bidrar till den lyxmysiga stämningen. I varje program får Miffo-gänget dessutom uppfylla några av sina drömmar – flyga luftballong, krossa porslin med slägga eller köra bil, till exempel.

Miffo-tv talkshow handlar framförallt om att ta tittaren närmare gästerna. Men med programledare som har en utvecklingsstörning finns även en förhoppning om att programmen ska leda till större förståelse för personer som har en funktionsnedsättning och ett öppnare samhälle. Programledarna för Miffo-tv talkshow representerar en grupp som sällan får delta i det offentliga samtalet på lika villkor. Talkshowen är världsunik.

Under 2013 utsågs programledarna till Årets folkbildare av Studieförbundets Vuxenskolan för sina prestationer i Mifforadio som sänds varje söndag i P4. Tidigare har radioprogrammet belönats med en Ikaros.

För intervjuer och mer information kontakta pressansvarig.

 

MIFFO-TV TALKSHOW – PROGRAMTITLAR OCH GÄSTER

Programtitel: Ensamhet, 28/8
Gäster: Titiyo och Mark Levengood

Programtitel: Mod, 4/9
Gäster: Leif Andrée och Carolina Klüft

Programtitel: Normal? 11/9
Gäster: Måns Möller och Marika Carlsson

Programtitel: Ondska, 18/9
Gäster: Dogge Doggelito och Kattis Ahlström

Programtitel: Drömmar, 25/9
Gäster: Måns Zelmerlöw och Lotta Bromé

Programtitel: Döden, 2/10
Gäster: Adam Pålsson och Mari Jungstedt

Programtitel: Ursprung, 9/10
Gäster: Magnus Betnér och Amelia Adamo

Programtitel: Makt, 16/10
Gäster: Susanna Alakoski och Gudrun Schyman

Ämnen


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser .
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72