Gå direkt till innehåll
Lotta Schibbye Fredrikson blir chef för kultur och ledarskap på UR. Foto: Privat/UR
Lotta Schibbye Fredrikson blir chef för kultur och ledarskap på UR. Foto: Privat/UR

Pressmeddelande -

​Lotta Schibbye Fredrikson ska utveckla ledarskapet på UR

Nu är det klart att Lotta Schibbye Fredrikson blir chef för kultur och ledarskap på UR. En nyinrättad chefsroll som innebär att hon får ansvaret för att leda utvecklingen av kultur, ledarskap och medarbetarskap på UR. Lotta Schibbye Fredrikson kommer närmast från Hammer & Hanborg Sverige AB där hon varit vd. Hon tillträder sin nya tjänst på UR i mars.

– Det känns otroligt spännande och roligt att kliva in och vara med på resan i ett bolag som på riktigt valt att vara både användarorienterade och medarbetarorienterade. Utbildningsområdet förändras i grunden, vi behöver alla lära oss nya saker hela livet, och UR kommer att kunna ha en viktig roll i den förändringen, säger Lotta Schibbye Fredrikson.

Lotta Schibbye Fredrikson kommer närmast från Hammer & Hanborg Sverige AB där hon varit vd sedan 2010. Dessförinnan har hon haft olika roller inom rekryterings, medie- och utbildningsbranscherna.

– Den organisationsutveckling Lotta genomfört på Hammer & Hanborg ligger helt i linje med den förflyttning vi själva är inne i här på UR. Jag är väldigt glad över att Lotta Schibbye Fredrikson kommer vara en del av vår utvecklingsresa, säger UR:s vd Christel Tholse Willers.

Lotta Schibbye Fredrikson tillträder den nya tjänsten på UR i mars 2017. 

Ämnen


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00

Relaterat material