Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Lena Allerstam blir strategichef på UR

Pressmeddelande   •   Okt 26, 2012 10:08 CEST

Lena Allerstam blir UR:s nya strategichef och tillträder tjänsten den 1 november i år.
  
– Lena har en lång erfarenhet inom public service och är en mycket uppskattad arbetsledare. Vi är mycket nöjda med att få henne på den posten, säger UR:s vd Erik Fichtelius.

Lena Allerstam har en lång och uppskattad bakgrund som arbetsledare, chef och ansvarig utgivare både på UR och SVT. Senast har hon med stor framgång byggt upp UR:s volymmässigt största verksamhet, UR Samtiden.

– Behovet av och längtan efter program som ger kunskap och sammanhang är stort såväl inom utbildningen som hos tv- och radiopubliken. Jag sökte mig till nyhets- och samhällsjournalistiken för att jag ville arbeta med program som kan göra skillnad. Som strategichef på UR får jag arbeta med frågor där hela uppdraget bygger på att programmen ska göra skillnad. Det finns ett tilltalande allvar i det som kombineras med nyfikenhet, kunskap och lust, säger Lena Allerstam.

Valet av strategichef har föregåtts av en gedigen rekryteringsprocess, med många kvalificerade kandidater både externt och internt.

– Lena har en lång bakgrund inom public service, inom både radio och tv. Hon har ett stort nätverk inom företagen, och god kännedom om det regelverk som omger oss. Det är goda förutsättningar för ett framåtriktat strategiarbete nu när vi går mot en ny tillståndsperiod, förklarar Erik Fichtelius.

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se