Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Läslust på engelska i radio

Kan fotboll förändra ditt liv? Vad ska man göra med en mobbare? Är det synd om Peter Pan som aldrig växer upp? Det är några av de frågor som radioserien The Portal ställer sig i vår. The Portal presenterar lättlästa böcker på engelska för ungdomar.

 

Böckerna gestaltas med hjälp av reportage och uppläsningar som är som små filmer, fast i radio, med musik och ljudeffekter som öppnar öronen för berättelserna. Uppläsningarna är gjorda av UR med unga engelska skådespelare och är inspelade på BBC i London. Programledare är Elliot Broadley.

Programmen: (15 minuter långa, för 13-17-åringar)

Dream On – P2 18 maj kl 13:50

”Attityd och passion är antagligen viktigare än skicklighet”, säger Mollie Kmita, 15 år och fotbollsspelare i Tottenham Hotspurs. Möt henne och hör den unge skådespelaren Oliver Bee läsa ur Bali Rais bok Dream On.

Peter and Wendy – P2 25 maj kl 13:50

“Alla barn växer upp utom ett”. Jenny och Ellen Skipper besöker Pollocks magiska leksaksmuseum i London och Oliver Bee läser ur James Barries klassiker Peter Pan.

The Present Takers – P2 1 juni kl. 13:45

Lucy blir uppvaktad med hånfulla gliringar och stampande fötter på sin födelsedag. Aidan Chambers skriver om en mobbning som dagligen förekommer i alla skolor och som vem som helst av oss kan bli utsatt för.

Love Poetry – P2 8 juni kl. 13:35

“Should I compare thee to a Summer’s day?” Hur skriver man om kärlek? Möt tre unga singer-songwriters och hör Eleonor Coleman och Oliver Bee läsa två av världens mest kända kärleksdikter.

How to Twist a Dragon’s Tail – P2 15 juni kl. 13:55

Antihjälten Hiccup Horrendous Haddock III vet, som den viking han är, hur man tämjer en drake. Om de eldsprutande magiska varelser vi kallar drakar. Författaren Cressida Cowell berättar om sina drakar och tatuerarna Luke och Mihail berättar om andras. Programledare: Beatrice Hallmark.

 

Om UR

UR är ett fristående public servicebolag som sänder i SR:s och SVT:s kanaler samt driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. www.ur.se

Ämnen

Regioner


OM UR

UR är en digital kanal för kunskap och lärande med uppgift att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Sveriges Utbildningsradio, UR är ett oberoende och självständigt public service-bolag som genom kunskap vill bidra till samhället.

www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00