Gå direkt till innehåll
Lärlabbet –  UR:s nya tv-program för, med och av lärare

Pressmeddelande -

Lärlabbet – UR:s nya tv-program för, med och av lärare

Nästa vecka är det premiär för UR:s nya tv-serie Lärlabbet som riktar sig till lärare och skolledare. Syftet med serien är att skapa reflektion kring lärandeprocesser och visa på möjligheter till ständig yrkesutveckling. Lärlabbet sänds i Kunskapskanalen med start söndagen den 23 augusti och finns även att se på UR.se

I det nya studioprogrammet Lärlabbet möts lärare och skolledare i en panel för att föra en dialog kring frågor och dilemman inom skolans värld. Varje avsnitt inleds med ett case där en verksam skolledare eller lärare berättar om en utmaning som hen står inför. Caset följs sedan upp av en studiopanel.

– Målet är att bidra till kompetensutveckling och kollegialt lärande kring aktuella ämnen och teman. Sammantaget ska serien ligga mycket nära lärarens egna frågor, säger Katja Troell, projektledare på UR.

Serien kompletteras med en blogg som bland annat visar eftersnack i studion med panelen, kontinuerligt bjuder in gästbloggare samt ger ytterligare fakta och bakgrund till de dilemman serien tar upp. Den nyfikna kommer även kunna följa Lärlabbet på Twitter och Facebook.

Seriens första sex avsnitt fokuserar på mobbning följt av specialpedagogik och senare i höst betyg och bedömning.

Programmet har premiär den 23 augusti i Kunskapskanalen och på UR.se

Ämnen

Taggar


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00