Gå direkt till innehåll
Grammisvinnarens barnlåtar tillgängliga via UR

Pressmeddelande -

Grammisvinnarens barnlåtar tillgängliga via UR

Oscar Danielson fick i tisdags en Grammis för Årets barnalbum med skivan Det kostar på att vara barn. UR har länge haft ett nära samarbete med Oscar Danielson och låtarna på vinnarskivan gjordes från början för UR:s barnradio och serier som Allvarligt Leslie! och Kusin vaken.

– Det har varit ett rent nöje att arbeta med UR och Tove Jonstoij genom åren. Många av låtarna har ingått i program där låten tillsammans med en saga har bildat en helhet. Vi har försökt belysa samma tema, men från olika håll. Har känts väldigt kul att få vara en del av detta, säger Oscar Danielson.

I dag distribuerar UR Oscar Danielsons barnlåtar och de musikvideor som UR producerat till hans musik via olika digitala plattformar. Detta ger förskolor, skolor och universitet möjlighet att lyssna till låtarna, läsa texterna och ta del av låtarnas ackord. Inom kort blir materialet även tillgängligt för allmänheten på ur.se och i urplay.se.

– Otroligt kul, säger producenten Tove Jonstoij som länge samarbetat med Oscar Danielson. Det finns ett allvar i Oscars humor som stämmer så bra med hur vi tänker här på UR när vi gör barnradio. Och låten som gett skivan sin titel gjordes för ett program i UR:s serie Kusin Vaken med temat "Vara liten, vara stor". Där berättar barn om hur de tycker att det är att vara barn jämfört med att vara vuxen.

Andra artister som har gjort barnlåtar för UR, och vars låtar finns tillgängliga på de olika plattformarna för skolan och inom kort på ur.se, är Emma NordenstamCecilia KlingsporJoel Alme, gruppen The TinyKatti Hoflin och Per Hägglund.

Läs mer om plattformarna där musiken finns tillgänglig för skolan: http://www.ur.se/Webbar/Om-UR/Lana-program

Foto: Therese Kellner

För mer information kontakta pressansvarig. 

Ämnen

Regioner


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72