Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

​Glädjebesked till Sveriges mellanstadieelever

Pressmeddelande   •   Nov 17, 2015 09:28 CET

Det blir en ny säsong av UR:s populära barnserie Geografens testamente. Den här gången får vi följa med på en spännande resa genom Europa, fylld av äventyr, mörka hemligheter och nya geografikunskaper.

Nu står det klart att det blir en tredje säsong av UR:s Geografens testamente. Serien är väldigt omtyckt bland Sveriges mellanstadieelever. Klass 5A och 5B (idag 6A och 6B) från Edboskolan i Huddinge ville så gärna ha en fortsättning på serien att de bland annat skrev en debattartikel i Aftonbladet och samlade in namnunderskrifter från över 700 skolor.

– Precis som med många andra produktioner så har det varit en fråga om budget och att komma fram till ett avtal som funkar för alla, vilket vi nu har gjort. Det känns väldigt kul att det snart blir en fortsättning på den här efterlängtade serien, säger Ami Malmros, programchef på UR.

Tidigare har vi kunnat se den dynamiska duon Holger Nilsson och ingenjör Mortensen utforska Sverige och Norden. Inspelningarna planeras sätta igång under våren 2016.  

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se