Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Fyra UR-produktioner nominerade till Stora Radiopriset

Pressmeddelande   •   Aug 27, 2015 11:41 CEST

Nomineringarna till Stora Radiopriset som delas ut på Radiogalan är nu släppta och fyra UR-produktioner har möjlighet att vinna pris i fyra olika kategorier.

– Kul att Retorikmatchen som uppmuntrar och ger verktyg till barn och unga så att de kan göra sin röst hörd premieras. Att kunna göra sin röst hörd är en otroligt viktig förutsättning för att kunna verka i ett demokratiskt samhälle, säger projektledaren Antonio de la Cruz. Retorikmatchen är nominerad i kategorin Årets radioevenemang.

Skolresan till förintelsen är nominerad till Årets reportage.

– Känns väldigt roligt att bli nominerad för ett program som känns så angeläget. Det handlar ju inte bara om ungdomarnas resa till Polen utan också om deras tankar kring vad det innebär att vara människa, säger reporter Lovisa Haag. Skolresan ingår i UR:s serie Barnaministeriet dokumentär.

Barnaministeriet dokumentär, programserien som förmedlar barns berättelser och tar barn på allvar, är även nominerad i sin helhet i kategorin Årets program.

UR:s hyllade serie Pop och politik är ännu en gång nominerad till Årets folkbildare.

 – Fem år i rad! Vi är hejdlöst stolta och tacksamma över att bli nominerade till Årets folkbildare. Att bredda synen på modern musik och samtidshistoria är ett gigantiskt uppdrag, men det roligaste som finns, säger programledaren Anna Charlotta Gunnarson.

Radiogalan hålls den 17 september.

UR:s fyra nomineringar i punktform:

  • Årets radioprogram: Barnaministeriet dokumentär
  • Årets reportage: Barnaministeriet dokumentär - Skolresan till förintelsen
  • Årets radioevenemang: Retorikmatchen
  • Årets folkbildare: Pop och politik

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se