Gå direkt till innehåll
Barnradions bokpris 2016. Barnjuryn från Årstaskolan Zojka Magnusson, Sam Lindroth, Ester Mathiasson, César Cisse och Stella Bläsung, samt Manuel Cubas programledare. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Barnradions bokpris 2016. Barnjuryn från Årstaskolan Zojka Magnusson, Sam Lindroth, Ester Mathiasson, César Cisse och Stella Bläsung, samt Manuel Cubas programledare. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Pressmeddelande -

Barnradions bokpris 2016: Vilken är årets bästa bok för 9-12-åringar?

Vilken är årets bästa bok för 9-12-åringar? Det ska en barnjury från Årstaskolan i Stockholm diskutera i Barnradions bokpris som har premiär 2 oktober. Fem sjätteklassare läser fem nominerade böcker, diskuterar och utser en vinnare som tar hem äran och prissumman på 50 000 kr.

Barnradions bokpris är unikt eftersom det är de unga läsarna själva som utser årets bästa bok. Över sommarlovet läser barnjuryn de fem nominerade böckerna. I varje program diskuterar de en bok och i det sjätte och sista programmet väljs en vinnare.

– I varje avsnitt ringer vi upp bokens författare och barnen får ställa frågor. Och i det sista avsnittet ringer vi förstås och överraskar vinnaren, säger Manuel Cubas, programledare för Barnradions bokpris.

De nominerade böckerna till Barnradions bokpris 2016:

Landet bortom brunnen av Douglas Foley, Lava förlag
Det är jag som är Mickan! av Malin Nilsson och Vanessa Lopéz, Vombat förlag
Brott och straff – om att stjäla en hund av Charlotte Hage, Kabusa böcker
Bennys hemliga rapporter av Per Lange, Johan Bergström, Henrik Ahnborg, B Wahlström
Sju förtrollade kvällar av Mårten Sandén, Rabén & Sjögren

Årets bokskola

Den vinnande boken kommer att utses av en barnjury bestående av sjätteklassare från Årets bokskola Årstaskolan i Stockholm. Medlemmarna i juryn är: Zojka Magnusson, Sam Lindroth, Ester Mathiasson, César Cisse och Stella Bläsung.

Barnradions bokpris nytt namn på ett pris med historia

Förlagan till Barnradions bokpris är Barnens Romanpris som har delats ut sex gånger tidigare. I år byter priset namn till Barnradions bokpris för att tydliggöra att priset hör till Barnradion (Sveriges Radio och UR) samt öppna upp möjligheten för faktaböcker att nomineras till priset. Årets böcker är utgivna under hösten 2015 och våren 2016.Förra årets vinnare var Den blomstertid nu kommer av Marie-Chantal Long.Läs mer: sverigesradio.se/barnradion


Sändningstid

Seriestart söndag 2 oktober kl 08:05 i Barnradion, P4. Sjätte och sista avsnittet sänds 6/11. Alla program kommer att finnas på urskola.se

Ämnen

Kategorier


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00

Relaterat innehåll