Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Barn som brinner för sport

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2009 09:13 CEST

Sport i olika former är förmodligen den största fritidsaktiviteten bland barn i Sverige. Fem barn som alla brinner för sin idrott porträtteras i fem radioprogram från UR.

Simon Fröjd, från Stockholm, inspirerades att börja med ridning av sin morfar Kalle. Nu har han en egen häst som han delar tillsammans med morfadern och kusinen Essie. Hästar är Simons största intresse och han drömmer om att ha ett eget stuteri när han blir stor.

- Många killar kanske tycker att det är töntigt att rida. Det finns typ tre killar här, men jag har bara sett en, säger Simon.

Linnea Kellerstam älskar ishockey och har spelat sedan hon var fyra år. Att vara den enda tjejen i ett hockeylag på 27 spelare är ingenting som stör nioåriga Linnea Kellerstam. Tre gånger i veckan är det träning och på helgerna är det ofta match eller cup. Båda hennes föräldrar är hockeyintresserade och det är också pappa, Johan Kellerstam, som är tränare för Linneas hockeylag Boo IF, team 99.

Barnreportaget sport - Avsnittsinfo

UR är ett fristående public servicebolag som sänder i SR:s och SVT:s kanaler samt driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. UR producerar program för förskola, ungdomsskola, högskola och vuxenutbildning.

www.ur.se