Gå direkt till innehåll
Anna Rastner blir ny utbudschef på Sveriges Utbildningsradio AB (UR). © Foto: Jon Lindholm
Anna Rastner blir ny utbudschef på Sveriges Utbildningsradio AB (UR). © Foto: Jon Lindholm

Pressmeddelande -

Anna Rastner ny utbudschef på UR

Det är nu klart att Anna Rastner går till UR och rollen som utbudschef.
– Anna blir en viktig pusselbit i UR:s framtida utveckling, säger Sofia Wadensjö Karén, vd på UR.

– Jag är verkligen glad över att välkomna Anna Rastner och hennes kompetens till UR. Förutom att hon är en omvittnat god ledare och en erfaren publicist har hon dessutom djup kunskap om hur digitala användarbeteenden ritar om spelplanen för hela mediebranschen, säger Sofia Wadensjö Karén, vd på UR.

Bakom sig har Anna Rastner många års erfarenhet av publicistiskt arbete i allmänhet och den digitala medietransformationen i synnerhet på bland annat Expressen, Mittmedia och TV8. Närmast kommer hon från tjänsten som programchef på TV4, där hon tidigare även varit digital programchef.

– Det ska bli väldigt roligt att få arbeta med UR:s fantastiska utbud. Jag tror att det finns stora möjligheter att låta fler få ta del av detta innehåll, inte minst via digitala plattformar. Jag har stor respekt för medarbetarna på UR och deras kunnande om sitt innehåll och sina användare så jag ser mycket framemot att få bli en del av det viktiga uppdrag UR har för vårt demokratiska samhälle, säger Anna Rastner.

UR:s uppdrag handlar i grunden om att – genom kunskap – stärka det demokratiska samhället. Det börjar i förskolan och fortsätter i ett livslångt lärande. För att nå maximal effekt i det uppdraget är distribution, plattformsstrategi och digital utveckling kritiska framgångsfaktorer. Därför är rekryteringen av en ny utbudschef särskilt strategiskt viktig för UR. 

– Jag hoppas att mina erfarenheter inom innehåll, publicering och strategi kan bidra till UR:s utveckling och viktiga roll i det framtida medielandskapet, säger Anna Rastner.

Anna Rastner kommer att ingå i UR:s ledningsgrupp och tillträder den 8 oktober.

För frågor, kontakta gärna:
Sofia Wadensjö Karén, vd på UR, 0705-36 71 59
Anna Rastner, tillträdande utbudschef på UR, 0703-22 66 58
Maria Almström, pressansvarig på UR, 0739-50 96 55

Ämnen

Kategorier


OM UR
Sveriges Utbildningsradio, UR är ett public servicebolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR gör radio- och tv-program som finns på UR Play, UR Skola och sänds via SVT:s och SR:s kanaler. UR driver också Kunskapskanalen tillsammans med SVT. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. 

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00