Gå direkt till innehåll
Anja Pärson ny programchef på UR

Pressmeddelande -

Anja Pärson ny programchef på UR

Hon får sällskap av Henrik Schyffert, Therese Alshammar och Nour El Refai och förhoppningsvis ytterligare tusentals kunskapssökande svenskar. I måndags befriade UR 7369 utbildningsprogram. Fyra programchefer är tillsatta och nu söker UR 7365 programchefer till som kan adoptera ett av UR:s utbildningsprogram. Ju fler som känner till UR:s kunskapsbank av faktagranskade program desto större nytta kan de göra.

 – Jag gick i en liten skola där alla hade tid för varandra. Idag är läget annorlunda. Det känns som om världen springer snabbare än vad den någonsin gjort och att skolan försöker anpassa sig till det tempot. Men utbildning är bland det viktigaste vi har och den måste få ta tid, säger Anja Pärson som är en av UR:s första programchefer. Anja har valt att vara programchef över programmet Ramp Höjdare om stress. Hon upplevde själv mycket stress och press under tonåren, både i skolan och i idrotten och undrar nu vad som gjorde att hon klarade av det – och hur andra barn klarar det.

UR:s program kan göra lektioner mer levande, hjälpa skolbarn med läxorna och väcka lusten att lära hos fler. Om lärare, föräldrar och studerande i alla åldrar vet att de finns. Annars gör programmen inte lika mycket nytta. Att nästan 8000 UR-program nu är fria sprider vi därför genom en digital kunskapskampanj som startar idag onsdag 29 augusti. Att vara programchef på UR betyder att man väljer ut ett program som man gillar, adopterar och sprider det i sina nätverk.

Henrik Schyffert upplevde skolan helt annorlunda. Han säger att han inte minns någonting från skolan, utom fysikläraren Rolands stickade slips, att de inte fick sitta på skåpen och Lisen i 8B. För honom är skolan ett gym där man lär sig träna hjärnmusklerna att lära sig hur man lär sig nya saker. Skolan är också en frizon där man kan öva på att samarbeta med personer som man inte känner eller gillar. Henrik har valt radioprogrammet Tystnadens retorik.

 – Den möjliga framgången i allt jag gör, skriver manus, mailar olika chefer på SVT, håller i inspelningar eller drar snoppskämt på Norra Brunn, är helt baserad på om jag lyckas retoriskt. Det tänker jag ju inte på när jag skriver det. Men det är intressant hur ett jätteroligt skämt om maten på SJ faller helt dött bara för att jag har lagt för mycket tryck på förnuft (logos) och för lite på känsla (ethos). Eller så är det helt enkelt inte tillräckligt fräckt (snuskos), säger Henrik om sitt programval.

Nour El Refai har valt Lennart Nilssons Resan till livets kärna eftersom hon tycker att människors insida är intressantare än utsidan. Therese Alshammar är programchef över programmet Medialized. Hon fascineras över medias makt och inflytande och funderar över hur vi i dagens samhälle har tid att kritiskt granska den information som når oss – eller har vi ens kunskapen till att göra det?

Anja Pärsons program: http://www.ur.se/Produkter/144929-Ramp-Hojdare-Stress?q=ramp+h%C3%B6jdare+stress

Henrik Schyfferts program: http://www.ur.se/Produkter/170531-Retorik-Tystnadens-retorik?q=tystnadens+retorik

Nour El Refais program: http://www.ur.se/Produkter/155515-Resan-till-livets-karna-Cellstaden?q=cellstaden

Therese Alshammars program: http://www.ur.se/Produkter/164832-Medialized-Just-say-yes?q=medialized

För mer information kontakta Linnéa Hallgren.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00