Gå direkt till innehåll
Allan och Udo är kära – UR:s barnradio sänder ny musikal

Pressmeddelande -

Allan och Udo är kära – UR:s barnradio sänder ny musikal

På julafton och juldagen presenterar UR:s barnradioredaktion Allan och Udo, en musikal om två män som älskar varandra men som upptäcker att kärleken kan vara svår och drömmar i livet så olika varandra. Musikalen sänds i P4.

UR:s Allan och Udo är en saga om två gamla herrar som älskar varandra, om kärleken som krisar, om ålderskrämpor som gör livet och relationen svårare, om en dröm att flyga och om att längta. Och om att kämpa för kärleken.

I händerna på UR:s barnradioredaktion och producenten Micke Olsson har den blivit en storslagen och rörande musikal med musik av Matti Pohjola och sång av Lindy Larsson. Rollerna som Allan och Udo görs av Ulf Wester och Jan Hietala.

Allan och Udo bygger på Minna Lindebergs och Linda Bondestams bok med samma namn. Programmet sänds i P4 24 och 25 december kl. 17.45.

Lindy Larsson i har tidigare medverkat ibland annat föreställningen All we need is love på Intiman i Malmö. Just nu är han aktuell i rollen som Che i musikalen Evita på Malmö Opera.

Ämnen

Regioner


OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se

Presskontakt

Karoline Malitzki

Karoline Malitzki

Presskontakt Pressansvarig 08-784 42 72

Inhouse

Presskontakt Stillbilder 08-784 40 00

Relaterat material