Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

UR:s vd får utmärkelse av Uppsala universitet

Pressmeddelande   •   Okt 08, 2018 10:01 CEST

UR:s vd har fått utmärkelsen Årets alumn av Uppsala Universitet, för ett engagemang för journalistiska principer, mediebranschens förändring, kultur och bildning. Foto: Jann Lipka/UR.

Uppsala universitet har i år gett utmärkelsen Årets alumn till Sveriges Utbildningsradios vd Sofia Wadensjö Karén, för hennes engagemang för journalistiska principer, mediebranschens förändring och kultur och bildning.

Varje år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen Årets alumn till en tidigare student som gjort ”framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma”. 

Ur motiveringen till årets pristagare Sofia Wadensjö Karén, vd för UR, lyder det: 
"Sofia Wadensjö Karén engagerar sig för journalistiska principer och i mediabranschens förändring, men också för kultur och bildning. Hon är både en klok röst i offentligheten och en stark förändringsledare. Som person och i sin yrkesverksamhet kännetecknas Sofia Wadensjö Karén av stark integritet. Hon är därmed en god förebild för Uppsala universitets studenter.”

Läs hela nyheten från Uppsala universitet här. 

OM UR

Sveriges Utbildningsradio, UR är ett public servicebolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR gör tv- och radioprogram som finns på UR Play, UR Skola och sänds via SVT:s och SR:s kanaler. UR driver också Kunskapskanalen tillsammans med SVT. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.

www.ur.se