Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

​UR:s En skoldag i virtual reality har tilldelats två guld i Swedish Content Awards

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2017 13:03 CEST

UR har tilldelats två guld i Swedish Content Awards för antimobbningsfilmen En skoldag i virtual reality, i kategorierna Offentlig sektor och Bästa B2C-kommunikation.  

För att uppmärksamma UR:s tv-serie Det handlar om dig samt ämnet mobbning, utvecklade UR i samarbete med produktionsbolaget MediaMonks och McCann en VR-film. Filmen och tillhörande kampanjfilm lanserades i april 2016 och nådde inom fyra dygn 20 procent av Sveriges befolkning. kampanjfilmen har över 1,3 miljoner visningar på Facebook och en räckvidd på 2 miljoner. VR-filmen har över 310 000 visningar på Facebook och Youtube.

Syftet med satsningen är att ge en virtual reality-upplevelse för att fler ska få insikt om hur det är att utsättas för mobbning.

Se filmen här: https://youtu.be/t8BsEZJw45Y

Swedish Content Awards arrangeras av branschorganisationen Swedish Content Agencies som gick av stapeln på Berns i Stockholm den 31 maj. Alla tävlingsbidrag bedömdes av en jury, vilken bestod av bland andra Sara Rosengren, professor i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm, Sofia Wingren, vd för Hyper Island, Redwaan Hossain, Digital Manager på Adidas och Johan Såthe, chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé.

Kampanjen har tidigare vunnit flera utmärkelser inom reklam- och kommunikationsbranschen:

Guld i Planning awards (kategorin Opinion)

Silver i Planning awards (kategorin Kontext)

Guld i Guldnyckeln (kategori Samhälle, utbildning, ideellt)

Silver i The One Show (kategori Innovation in Public Relations)

Två brons och ett silver i Eurobest

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se