Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

UR nominerat till Prix Europa med fyra produktioner

Pressmeddelande   •   Sep 01, 2016 11:38 CEST

My life My Lesson handlar om Felicia som växt upp tillsammans med en styvpappa som misshandlat hennes mamma.

Fyra UR-produktioner har nominerats till Europas största festival för produktioner inom tv, radio och internet – Prix Europa 2016.

De nominerade produktionerna är dokumentärfilmen My Life My Lesson, barnradioproduktionerna Sanna söker sin far och Amor och Psyke samt Högtider: Shivaratri med Abbishalini.

My life My Lesson handlar om Felicia som växt upp tillsammans med en styvpappa som misshandlat hennes mamma. Under två år får vi följa Felicias liv där konsekvenserna för barn som upplever våld i nära relationer blir tydliga. Dokumentärfilmen är nominerad i kategorin TV Documentary. Den är även nominerad till Kristallen och har tidigare bland annat nominerats till Guldbaggen för bästa klipp och vunnit i Nordic/Docs som bästa nordiska långdokumentär.

Sanna söker sin far är nominerad i kategorin Radio Documentary. En dag bestämmer sig Sanna för att efterlysa sin far, som varit frånvarande hela hennes uppväxt, trots att de uppgifter hon har om honom är knappa.

Amor och psyke är ett radiodrama om den grekiska myten om Amor och Psyke där den unga flickan Psyke väcker skönhetsgudinnan Venus avund. Produktionen är nominerad i kategorin Radio Fiction.

Barnradiodramat Högtider: Shivaratri med Abbishalini är nominerad i kategorin Radio Music.

Festivalen hålls i Berlin 18-23 oktober.

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se