Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Två flator på roadtrip genom Sveriges fördomar i nya UR Play-serien: Tack gud jag är homo

Pressmeddelande   •   Sep 17, 2018 11:51 CEST

Programledarduon Alice Hollinworth och Linda Rosendal reser runt i Sverige och träffar olika "flator". Foto: UR.

Alice Hollingworth och Linda Rosendal kallar sig för flator, de är bästa vänner och båda är uppvuxna i mindre städer. Nu ger de sig ut på en humorladdad roadtrip genom Sverige för att ta tempen på hur mycket respekt vi har för varandras olikheter. Premiär 17 september på UR Play! Därefter släpps två nya avsnitt varje måndag tre veckor framöver.

UR Play: Tack gud jag är homo >

Vi som tittar får lära känna en lesbisk same, träffa ett religiöst gäng flator och höra mer om tjejen som gick från att vara homofob till att bli lesbisk för att sedan bli ihop med en kille. Författaren Mian Lodalen är med och berättar om två historiska ”lebbor” – Selma Lagerlöf och Karin Boye. Molly 90 år och kanske Sveriges äldsta flata delar med sig av sina bästa tips när det gäller att flirta och hur man ska vara mot sin partner. Andra medverkande är bland andra bloggaren och programledaren Clara Henry och ståuppkomikern Petrina Solange.

Orter som programledarduon besöker är Malmö, Söderköping, Sandviken, Pajala och Stockholm.

Titeln är inspirerad av en textrad i Silvana Imams succélåt För evigt.

För intervju med programledarna eller någon annan av de medverkande, mer information och bilder kontakta pressansvarig.

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se