Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Tre Ikaros-nomineringar till UR

Pressmeddelande   •   Apr 19, 2013 16:06 CEST

UR:s serier Kina om Kina och Pop och politik är nominerade till årets Ikaros, liksom UR:s befriande av 8000 program på ur.se.

Ikaros-priset delas ut av Public service-klubben till en redaktion eller ett tv- eller radioprogram som sticker ut, har anmärkningsvärt hög kvalité eller utnyttjar mediets oanade möjligheter. Galan hålls den 25 april.

I Kina om Kina, nominerad i kategorin Årets serie, har kineserna ordet om vardagsliv och politik i Kina. Serien ger en fördjupad inblick i landets historia, politik, de växande klyftorna i samhället, kultur och miljö.

Pop och politik skildrar samtiden genom ett musikaliskt filter. Inbjudna gäster berättar oförglömliga historier och diskuterar musik och samhällsfrågor utifrån vitt spridda teman. Nominerad i kategorin Årets musik.

Befriandet av 8000 UR-program på ur.se ger alla möjligheten att titta och lyssna på olika kunskaps-och utbildningsprogram från UR:s kunskapsbank – närhelst de vill. Nominerad i kategorin Årets interaktivitet.

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se