Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Kunskapskanalen har hittat hem

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2017 16:35 CET

Nu finns Kunskapskanalens alla program på ett och samma ställe så att du kan se dem när du vill. Från den 18 december hittar du allt på kunskapskanalen.se.

Kunskapskanalen har fått nytt utseende, blivit mer lättillgänglig och flera program finns nu i HD-format. Kunskapskanalen fortsätter att vara en renodlad faktakanal med fokus på natur, historia, dokumentär och vetenskap.

–Kunskapskanalens tittare har redan i flera år tyckt att det är svårt att hitta våra program online. Och med all rätt, det har varit ett mycket otydligt system. Därför är vi väldigt glada över att äntligen kunna samla programmen på ett enda ställe, säger Asta Dalman, chef för Kunskapskanalen.

Kunskapskanalen visar prisbelönta dokumentärer och står för kunskap, fördjupning, sammanhang. Kanalen är ett alternativ för dig som både vill bli underhållen och lära dig något nytt. Om du följer oss på Facebook kan du smygtitta på klipp från kommande program.

–Den nya sajten är snygg, överskådlig och lockande. Här finns alla våra program, vilket betyder allt från fornhistoria till spektakulär natur, spännande vetenskap och äventyrliga resor jorden runt. Dessutom har vi ett stort utbud dokumentärfilm, säger Asta Dalman.

Kunskapskanalen ägs av SVT och UR gemensamt och är en fri-tv-kanal som alla public service-kanaler. Kunskapskanalen finns i marknät, på satellit och via kabel- och bredbandsnät.

För dig som vill ha svensk textning av programmen, knappa in sid 199 på text-tv.

Kunskapskanalen har hittat hem. Från den 18 december kan du se alla program på ett och samma ställe. På nya Kunskapskanalen.se

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se