Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

​Cecilia Roos blir ny strategichef på UR

Pressmeddelande   •   Apr 05, 2017 10:05 CEST

Cecilia Roos blir UR:s nya strategichef

Nu är det klart att Cecilia Roos blir UR:s nya strategichef. Cecilia Roos kommer närmast från en roll som ansvarig för samhällskontakter och strategisk rådgivare på Sveriges Radio. Hon tillträder tjänsten som strategichef på UR 15 maj.

– Jag kan inte tänka mig något viktigare än public service och UR:s särskilda uppdrag just nu. I en tid där utbudet är obegränsat digitalt och det blir allt viktigare att skilja kunskap och fakta från desinformation blir UR:s utbildnings- och folkbildningsuppdrag helt avgörande, säger Cecilia Roos.

Cecilia Roos blir en del av UR:s ledningsgrupp och kommer leda strategifunktion med ansvar även för övergripande företagskommunikation. Hon kommer att ansvara för det strategiska arbetet inför det nya sändningstillståndet, men också bidra aktivt i det gemensamma utvecklingsarbetet på UR.

– Cecilia har stor kunskap och erfarenhet av public service, både som politisk reporter, chef i olika roller och nu senast som ansvarig för strategiska samhällskontakter på Sveriges radio. Hon är en engagerad och naturlig ledare med tydlig förankring i de grundläggande värderingarna för public service. Jag är så otroligt glad över att Cecilia vill vara med i vårt viktiga arbete med framtidens public service i allmänhet och UR:s särskilda utbildningsuppdrag i synnerhet. säger UR:s vd Christel Tholse Willers

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se