Följ UR - Sveriges Utbildningsradio AB

Åsa Lundell blir ny kommunikationschef på UR

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2016 11:57 CET

Åsa Lundell blir ny kommunikationschef för UR. Hon får ett brett ansvar för användarupplevelsen, varumärket och hur UR bäst når ut till människor i olika kanaler för att göra skillnad i deras lärande. Åsa Lundell tillträder tjänsten 1 januari 2017. 

Åsa Lundell har lång erfarenhet av ett agilt, datadrivet arbetssätt och djup kunskap om användarbeteenden i en digital värld ifrån roller som affärsutvecklingschef och global produktchef på TradeDoubler och marknadschef för småföretag på PwC.

- UR är inne i ett mycket spännande skede där man vågar pröva nya arbetssätt för att anpassa sig till en föränderlig omvärld. Jag drivs av att få innovativ kommunikation och användarinsikter att bli en integrerad del av utvecklingsprocessen från dag ett, och det känns otroligt motiverande att få bidra med mina erfarenheter av detta till UR:s viktiga uppdrag, säger Åsa Lundell. 

- Att Åsa är en uppskattad ledare som arbetat i branscher och roller med hög förändringstakt var en viktig faktor vid rekryteringen säger UR:s vd Christel Tholse Willers.

- UR står inför en digital förflyttning för att följa med sina användare och fortsätta att vara relevanta och engagerande. Åsa har en bevisad förmåga att leda digital utveckling av kommunikation och kundupplevelser, samtidigt som hon har det innovativa och agila arbetssättet i ryggmärgen. Med Åsa som en del av ledningen för UR får vi ännu mer kraft att ta bolaget vidare in i det nya medielandskapet, fortsätter Christel Tholse Willers. 

Åsa Lundell kommer senast från egen verksamhet som kommunikationsstrateg på Trendily och svensk representant i Nordic Edtech Network, uppdrag som hon lämnar när hon tillträder tjänsten i januari.

OM UR
UR är ett fristående public servicebolag som driver Kunskapskanalen tillsammans med SVT samt sänder i SR:s och SVT:s kanaler. UR:s uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser.
www.ur.se